Valpar väntas förhoppningsvis till i början på Juli!

Meya är konstaterat dräktig!!

 

 Black Mica's In It To Win It "Meya" ska insemineras med  JP Ch Black Mica's Makes Me Smile

Meya är en tik som vi har behållt avelsrätten på och så här beskriver matte Embla sin Meya:

Meya är enligt mig en underbar Flat tik på många sätt. Hon är en väldigt glad, smart, orädd och påhittig tjej med en härlig personlighet.

Hon har alltid varit trygg i sig själv och väldigt miljöstark. Hon är en hund som lätt kopplar av i svårare miljöer och har en fin av och på knapp.

Meya är en social tjej som älskar alla människor hon träffar. Hon går också fint ihop med andra hundar. Men har aldrig haft behov av att hälsa på alla hundar hon möter, viket snarare är en egenskap jag uppskattat särskilt i träningssammanhang.

I träning ger Meya alltid 110%, och är enligt mig en komplett träningshund. Hon har en enorm träningsvilja och går alltid in med en positiv och härlig attityd. Meya och jag tränar och tävlar i hundsporterna Freestyle och Heelwork to Music där vi lyckats kvala upp till klass 2 i respektive gren. Ljudar nästan aldrig, varken i träning eller vardag.

Efter mammaledigheten så är tanken att Meya ska fortsätta sin tävlingskarriär där vi har som mål att komma upp i klass 3 i Heelwork to Music samt förhoppningsvis kvala till SM. Vi ska även påbörja tävlandet i viltspår.

Jag är så himla nöjd med min Meya och det ska därför bli så spännande att se vad det kan bli för valpar efter henne och Dino

 

 

Kontakta Cecilia för mer info på telefonnr: 070-774 85 60 eller Blackmicas@gmail.com

 

 

 

 

Black Micas Makes Me Smile

 

En Flatcoated retriever är en familjemedlem som med öppet sinnelag, stort tillmötesgående och med en ständigt viftande svans alltid är med på noterna. Den har en stor portion aptit på livet och delar ofta med sig av blöta pussar till allt och alla och försöker gärna tillskansa sig både små och stora godbitar här och där.

 

Rasens egenskaper
Flatcoated retrievern är en aktiv och livlig ras. Med dessa rastypiska egenskaper följer ett  behov av fysisk och mental stimulans. En Flatcoat tycker mycket om att springa, spåra, få hämta och bära och inte minst bada. Därtill finns också en stor lust att samarbeta med sin ägare.
Rasens funktion och fysiska egenskaper prövas och bedöms på jaktprov. Även resultaten från FB-R (Funktionsbeskrivning Retriever) samt mentalbeskrivningar som MH (Mentalbeskrivning Hund) samt BPH (Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund) är vägledande och till hjälp vid fortsatt avel.

 

Vad krävs av en flattägare?
För att din hund ska få en bra tillvaro och inte hitta på egna, okontrollerade aktiviteter bör du ägna ganska mycket tid åt din flatt. Att bara gå koppelpromenader och rasta hunden räcker inte för att den ska vara harmonisk och lugn inomhus. Flatten behöver arbeta med huvudet för att må bra.

 

Aktiviteter
En flatt är glad, nyfiken och pigg på de flesta aktiviteter. Många nyblivna flattägare blir nyfikna på att lära sig att träna apportering, som hunden är ämnad för, och forsätter träna när de ser hur kul hunden tycker det är. Apportering kan man ägna sig åt var som helst, grundläggande övningar inomhus, på hundklubb eller i skogen.

Kanske har du möjlighet att jaga och apportera vilt med din hund, annars kan du prova på jaktprov, viltspår, tävlingslydnad, utställning, olika bruksgrenar, agility eller freestyle.

Det finns många duktiga flattar som är utbildade tjänstehundar, exempelvis räddningshundar och narkotikahundar.

Det är också mycket populärt att ställa ut sin flatcoated retriever och ofta är det en av de raser som har flest anmälda hundar på utställning.

Den typiska retrieverns vänliga, fogliga natur gör den till en behaglig arbetskamrat men också till en uppskattad familjemedlem, som tar en aktiv del i familjelivet.

 

Skötsel och omvårdnad
Flatcoated retrievern kräver daglig omvårdnad men är jämfört med många raser lättskött. Pälsen behöver borstas, schamponeras och vardagstrimmas regelbundet för att inte bli tovig. Öron, halskrage, hasor, tassar och svans trimmas lätt för att få de rätta linjerna och utseendet inför utställning. Tänder och öron ska kontrolleras och rengöras regelbundet och klorna ska klippas ungefär en gång i veckan.